Koffie is een complexe combinatie van chemische elementen uit de koffieboon. Sommige van deze elementen zijn deels verloren gegaan tijdens het branden van de koffieboon, maar veel zijn nog intact. Caffeïne is een van de elementen die niet geraakt wordt tijdens het branden,. Met behulp van heet water wordt de caffeine aan de koffie onttrokken.
Caffeïne is ontdekt in de koffie in 1820. Caffeïne is een alkaloide en werkt als een licht pepmiddel. Het verhoogt de bloeddruk, stimuleert het centrale zenuwsstelsel en de werking van hart en longen en versnelt aanmaak van urine. Het heeft ook de werking van een diureticum en stelt vermoeidheid uit.
Caffeine heeft ook z'n positieve bijwerkingen. Het blijkt migraines te verhelpen, omdat het vergrootte bloedvaten weer wat samenknijpt. Het is ook bekend dat het de werking van aspirine verhoogt en de gevolgen van astma iets minder maakt.De espresso (ook wel short black genoemd) is de basis en het meest belangrijke onderdeel van elk op espresso gebaseerde drankje. Zoveel dat je op het internet een hoop artikelen kan vinden over hoe je het beste espresso shotje moet maken. Om te blijven focussen op het doel van dit artikel zullen we hier echter niet op in gaan en alleen maar aangeven wat een espresso is:
Een dubbele espresso (ook wel doppio genoemd) is precies datgene wat de naam aangeeft, namelijk twee shotjes espresso in een kopje. Daarom bestaat een dubbele espresso uit:
Een ideale cappuccino zou gelijke delen koffie, melk en schuim moeten hebben.
Een cappuccino lijkt erg op een latte. Het grote verschil tussen de twee drankjes is echter dat een cappuccino meer schuim en chocolade bovenop het drankje heeft. Een cappuccino wordt daarnaast in een kopje in plaats van een glas gemaakt. Dit is hoe je hem maakt:
Zorgt voor het technisch beheer van de servers en het netwerk, mag soms een beetje programmeren en is ook een beetje de baas. Drinkt liters koffie....
Zorgt voor het technisch beheer van de servers en het netwerk, mag soms een beetje programmeren en is ook een beetje de baas. Drinkt liters koffie....
Zorgt voor het technisch beheer van de servers en het netwerk, mag soms een beetje programmeren en is ook een beetje de baas. Drinkt liters koffie....
Zorgt voor het technisch beheer van de servers en het netwerk, mag soms een beetje programmeren en is ook een beetje de baas. Drinkt liters koffie....
Zorgt voor het technisch beheer van de servers en het netwerk, mag soms een beetje programmeren en is ook een beetje de baas. Drinkt liters koffie....
Zorgt voor het technisch beheer van de servers en het netwerk, mag soms een beetje programmeren en is ook een beetje de baas. Drinkt liters koffie....
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws.
Paar kopjes koffie per dag is goed voor je!
Dagelijks koffie drinken beschermt tegen tal van ziekten. Dit
leren twee recente analyses van honderden koffie-studies.
Drie koppen koffie per dag verlaagt de kans op een voortijdige
dood met 17 procent, vergeleken met mensen die geen koffie
drinken. Wie meer koffie drinkt hoeft niet te wanhopen.
Dagelijks zes koppen beschermt nog steeds een beetje tegen een
snelle dood.
Espresso is een manier van koffiezetten. Onder hoge druk wordt water door fijngemalen koffie geperst, waardoor koffie ontstaat met een sterke smaak en een mooie cremalaag. In principe is elke boon geschikt om dit soort koffie te maken, als de maling fijn genoeg is. Natuurlijk verschilt de smaak van koffieboon tot koffieboon. De smaak hangt af van de branding en de samenstelling van de blend. Koffiebranders gebruiken koffiebonen uit verschillende landen om melanges te maken voor espressokoffie. Populaire koffielanden zijn Brazilië, Colombia, Ethiopië, Indonesië en Vietnam. Gezamenlijk hebben deze landen een groot aandeel op de wereld-koffiemarkt. Mooie ontwikkeling: er is steeds meer aandacht voor certificaten als Fairtrade en UTZ.
Espresso is een manier van koffiezetten. Onder hoge druk wordt water door fijngemalen koffie geperst, waardoor koffie ontstaat met een sterke smaak en een mooie cremalaag. In principe is elke boon geschikt om dit soort koffie te maken, als de maling fijn genoeg is. Natuurlijk verschilt de smaak van koffieboon tot koffieboon. De smaak hangt af van de branding en de samenstelling van de blend. Koffiebranders gebruiken koffiebonen uit verschillende landen om melanges te maken voor espressokoffie. Populaire koffielanden zijn Brazilië, Colombia, Ethiopië, Indonesië en Vietnam. Gezamenlijk hebben deze landen een groot aandeel op de wereld-koffiemarkt. Mooie ontwikkeling: er is steeds meer aandacht voor certificaten als Fairtrade en UTZ.
Espresso is een manier van koffiezetten. Onder hoge druk wordt water door fijngemalen koffie geperst, waardoor koffie ontstaat met een sterke smaak en een mooie cremalaag. In principe is elke boon geschikt om dit soort koffie te maken, als de maling fijn genoeg is. Natuurlijk verschilt de smaak van koffieboon tot koffieboon. De smaak hangt af van de branding en de samenstelling van de blend. Koffiebranders gebruiken koffiebonen uit verschillende landen om melanges te maken voor espressokoffie. Populaire koffielanden zijn Brazilië, Colombia, Ethiopië, Indonesië en Vietnam. Gezamenlijk hebben deze landen een groot aandeel op de wereld-koffiemarkt. Mooie ontwikkeling: er is steeds meer aandacht voor certificaten als Fairtrade en UTZ.
Espresso is een manier van koffiezetten. Onder hoge druk wordt water door fijngemalen koffie geperst, waardoor koffie ontstaat met een sterke smaak en een mooie cremalaag. In principe is elke boon geschikt om dit soort koffie te maken, als de maling fijn genoeg is. Natuurlijk verschilt de smaak van koffieboon tot koffieboon. De smaak hangt af van de branding en de samenstelling van de blend. Koffiebranders gebruiken koffiebonen uit verschillende landen om melanges te maken voor espressokoffie. Populaire koffielanden zijn Brazilië, Colombia, Ethiopië, Indonesië en Vietnam. Gezamenlijk hebben deze landen een groot aandeel op de wereld-koffiemarkt. Mooie ontwikkeling: er is steeds meer aandacht voor certificaten als Fairtrade en UTZ.
Espresso is een manier van koffiezetten. Onder hoge druk wordt water door fijngemalen koffie geperst, waardoor koffie ontstaat met een sterke smaak en een mooie cremalaag. In principe is elke boon geschikt om dit soort koffie te maken, als de maling fijn genoeg is. Natuurlijk verschilt de smaak van koffieboon tot koffieboon. De smaak hangt af van de branding en de samenstelling van de blend. Koffiebranders gebruiken koffiebonen uit verschillende landen om melanges te maken voor espressokoffie. Populaire koffielanden zijn Brazilië, Colombia, Ethiopië, Indonesië en Vietnam. Gezamenlijk hebben deze landen een groot aandeel op de wereld-koffiemarkt. Mooie ontwikkeling: er is steeds meer aandacht voor certificaten als Fairtrade en UTZ.
Espresso is een manier van koffiezetten. Onder hoge druk wordt water door fijngemalen koffie geperst, waardoor koffie ontstaat met een sterke smaak en een mooie cremalaag. In principe is elke boon geschikt om dit soort koffie te maken, als de maling fijn genoeg is. Natuurlijk verschilt de smaak van koffieboon tot koffieboon. De smaak hangt af van de branding en de samenstelling van de blend. Koffiebranders gebruiken koffiebonen uit verschillende landen om melanges te maken voor espressokoffie. Populaire koffielanden zijn Brazilië, Colombia, Ethiopië, Indonesië en Vietnam. Gezamenlijk hebben deze landen een groot aandeel op de wereld-koffiemarkt. Mooie ontwikkeling: er is steeds meer aandacht voor certificaten als Fairtrade en UTZ.
Espresso is een manier van koffiezetten. Onder hoge druk wordt water door fijngemalen koffie geperst, waardoor koffie ontstaat met een sterke smaak en een mooie cremalaag. In principe is elke boon geschikt om dit soort koffie te maken, als de maling fijn genoeg is. Natuurlijk verschilt de smaak van koffieboon tot koffieboon. De smaak hangt af van de branding en de samenstelling van de blend. Koffiebranders gebruiken koffiebonen uit verschillende landen om melanges te maken voor espressokoffie. Populaire koffielanden zijn Brazilië, Colombia, Ethiopië, Indonesië en Vietnam. Gezamenlijk hebben deze landen een groot aandeel op de wereld-koffiemarkt. Mooie ontwikkeling: er is steeds meer aandacht voor certificaten als Fairtrade en UTZ.
Espresso is een manier van koffiezetten. Onder hoge druk wordt water door fijngemalen koffie geperst, waardoor koffie ontstaat met een sterke smaak en een mooie cremalaag. In principe is elke boon geschikt om dit soort koffie te maken, als de maling fijn genoeg is. Natuurlijk verschilt de smaak van koffieboon tot koffieboon. De smaak hangt af van de branding en de samenstelling van de blend. Koffiebranders gebruiken koffiebonen uit verschillende landen om melanges te maken voor espressokoffie. Populaire koffielanden zijn Brazilië, Colombia, Ethiopië, Indonesië en Vietnam. Gezamenlijk hebben deze landen een groot aandeel op de wereld-koffiemarkt. Mooie ontwikkeling: er is steeds meer aandacht voor certificaten als Fairtrade en UTZ.
Espresso is een manier van koffiezetten. Onder hoge druk wordt water door fijngemalen koffie geperst, waardoor koffie ontstaat met een sterke smaak en een mooie cremalaag. In principe is elke boon geschikt om dit soort koffie te maken, als de maling fijn genoeg is. Natuurlijk verschilt de smaak van koffieboon tot koffieboon. De smaak hangt af van de branding en de samenstelling van de blend. Koffiebranders gebruiken koffiebonen uit verschillende landen om melanges te maken voor espressokoffie. Populaire koffielanden zijn Brazilië, Colombia, Ethiopië, Indonesië en Vietnam. Gezamenlijk hebben deze landen een groot aandeel op de wereld-koffiemarkt. Mooie ontwikkeling: er is steeds meer aandacht voor certificaten als Fairtrade en UTZ.
Gewoon een lekker sterk kopje koffie, dat gaat er altijd wel in!
© Copyright 2018 - Koffie Verslaving